Voor de geboorte van mijn tweede zoon, ik was toen 25, gebeurde er iets in mij. Opeens wist ik wat ik écht wilde doen: kinderen begeleiden naar een krachtig denkpatroon. Zodat ze zich vrij voelen om eigen keuzes te maken. Weg keuzestress! Een stevige basis creëren en ogen weer zien stralen. Hoe fantastisch is dat.

Natuurlijk heb ik getwijfeld. Maar wat ben ik blij dat ik, ondanks alle mitsen en maren van anderen, voor mijn droom ben gegaan! Ik deed, inmiddels moeder van twee kinderen, eerst de opleiding leerkracht in het basisonderwijs en stond voor de klas. Maar pas toen ik bij TORI expertisecentrum voor zelfstandige coachprofessionals kwam, viel alles écht op zijn plek. Dat was het begin van RataPlan.

Echt contact maken, dat is mijn kracht
Als zelfstandig coach help ik kinderen en ouders in een traject op maat. Door echt contact te maken en een positieve benadering gericht op eigenheid, talenten en verbinding. Ik luister, vraag door, nodig uit, voeg toe, stimuleer, structureer, breng focus, verdiep, geef inzicht, vat samen, confronteer, beweeg mee, daag uit en steun. Met oprechte aandacht voor het hele gezin.

Eigen keuzes durven maken
Verbinding is de sleutel tot duurzame verandering. Ik laat je je talenten ontdekken en ervaren hoe je vanuit persoonlijke kracht eigen keuzes kunt maken. Durven en doen. Voor een liefdevol en gelukkig leven. En een hechte, stabiele gezinssituatie. Graag nodig ik je uit voor de eerste stap.

P.S. Als je echt wilt weten wie ik ben:

  • Ik ben mama van Tijn, Bas en Guus. Heel eerlijk: ik had het leuk gevonden als Guus Guusje had geheten. Dat wil niet meteen zeggen dat ik niet supertrots ben dat ik moeder ben van 3 jongens.
  • Ik houd van verse koffie met een stuk chocolade.
  • Ik ben altijd eerlijk en voel me nog schuldig dat ik toen ik 16 jaar was, heb gelogen over het roken van een sigaretje: ‘’Sorry, mam.’’
  • Ik vind het belangrijk om afspraken na te komen en verwacht dit ook van mijn klanten.
  • Ik ben gevoelig voor drukte, bij te veel stress weet iedereen dat je me echt even met rust moet laten.
  • Ik kijk nooit tv, de enige serie waar ik verslaafd aan ben geweest, is Prison Break.
  • Ik ga voor kwaliteit en duurzaamheid. Dit kan ik waarborgen op het moment dat er een klik is.
  • Uit onderzoek is gebleken dat ik een ‘dyslect’ ben. Zelf heb ik daar een andere mening over: ik heb een eigen manier van kijken, denken en voelen. Ook mij is het gelukt om te leren lezen en schrijven.
  • Ik hoor je al denken: die kinderen van Myrthe hebben geluk! Ik kan je geruststellen, ook mijn kinderen kunnen stampvoetend op de grond in de supermarkt gaan liggen.